Жена опита да ликвидира приятелката на бившия си и да го замаскира като самоубийство

img

54-годишна жена от североизточния испански град Виго бе задържана от полицейските власти. Предстои да ѝ бъде повдигнато обвинение в опит да убие настоящата приятелка на бившия си съпруг, с когото се разделили през февруари т.г. Според полицията задържаната е възнамерявала да замаскира престъплението си така, че да изглежда като самоубийство. Като най-вероятен мотив за действията ѝ се посочва ревност.

В понеделник обвинената е отишла до къщата на потенциалната си жертва, носейки в чантата си 20-сантиметров нож. Тя изчакала бившия ѝ съпруг да излезе за работа. Когато той напуснал жилището, тя влязла в къщата, извадила ножа от чантата си и заплашила опонентката си. Дала ѝ да изпие няколко приспивателни, след което ѝ наредила да се съблече и я завела в банята, където започнала да пълни ваната. Преди да я потопи вътре, жената я порязала по краката и ръцете, за да изглежда като ''доброволен акт на самоубийство'', пише испанският ежедневник ''El Pais''. Някои от съседите обаче забелязали влизането на непознатата в чуждия имот и последвалите след това кратки кавги и сигнализирали в полицията. Когато пристигнали на място, служителите на реда чули ридания отвътре и в същия този момент заподозряната тъкмо отворила вратата, за да си тръгне.

Полицаите веднага я задържали, щом забелязали следите от кръв по ръцете ѝ. Другата жена била намерена в банята и откарана в болница. Въпреки прободните рани по тялото ѝ, не е бил засегнат жизненоважна артерия или орган. От полицията във Виго уточниха още, че задържаната в продължение на месеци е следяла двамата, за да изготви идеалния план за покушение над по-младата жена на бившия си съпруг.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка