Районната прокуратура в Бургас удължи до 72 часа ареста на 36-годишната Радослава Б. от София, известна като Радо мъжа по обвинението за серия от кражби. Радослава беше спипана на 28 май т.г., след кражба във фитнес зала в бургаския комплекс „Братя Миладинови“ Б. от София, по прякор Радо мъжа, след като отмъкнала оставена без надзор мъжка чанта, собственост на 55 годишен бургазлия, съдържаща : мобилен телефон, слънчеви очила, ключове и сумата от 40 лева. Софиянката, екипирана с анцунг „Адидас“, влязла във фитнеса уж, за да получи информация за цените на месечните карти. После ловко измъкнала мъжката чанта и си тръгнала. Видеокамерите обаче я заснели. Не след дълго служителите от Второ управление на МВР –Бургас я задържали.

От прокуратурата съобщиха, че Радослава се разследва за три кражби в Бургас и Созопол, извършени през 2019 г.

Тя е обвинена затова че:

- на 01.03.2019 г. в гр. Бургас в к/с “Изгрев“ от магазин за плодове и зеленчуци, при условията на опасен рецидив, отнела плодове, зеленчуци и ядки на обща стойност около 100 лв. от владението и без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои;

- на 19.04.2019 г. от стая в хотел в гр. Созопол, при условията на опасен рецидив, отнела сумата от 80 лв. от владението и без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои;

- на 26.04.2019 г. в гр. Бургас в к/с “Братя Миладинови“ от фитнес център, при условията на опасен рецидив, отнела мъжка чантичка, ведно със съдържащите се в нея ключове, мобилен телефон м. “Нокия“, два чифта очила, сумата от 40 лв. и други вещи, от владението и без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. “А“ и б. “Б“, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

В хода на проведеното до настоящият момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Радослава Б. в извършване на инкриминираните тежки умишлени деяния.

Предстои днес РС-Бургас да насрочи съдебно заседание по внесеното искане на РП-Бургас за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемата.