Бургаската полиция извършва проверка след жалба за полицейско насилие. Оплакването е от 21-годишен криминално проявен мъж от созополското село Росен. От ОДМВР Бургас уточняват, че през 2012-та и 2013-та година той е регистриран за две кражби на акумулатори и гориво.

Заради оплакването му в Районноото управление в Созопол е заведена епреписка, по която тече проверка. Към депозираната жалба към момента все още не е приложено медицинско свидетелство за нанесени телесни повреди.

Какво се е случило според полицията?

На 2-ри януари 21-годишният мъж, движейки се с мотоциклет „Хонда 919”, около 15.00 ч. до село Росен, не се съобразил с полицейските разпореждания за спиране и проверка, а с висока скорост се отправил в посока село Веселие. Така за втори пореден път в рамките на няколко седмици той се опитал да осуети полицейска проверка и да избяга, застрашавайки както собственото си здраве и живот, така и сигурността на останалите участници в пътния трафик.

С включени сирени служителите от Районно управление – Созопол преследвали мотоциклета, като видели, че поставената му регистрационна табела е от друго превозно средство, което също е престъпление. Водачът успял да избяга и укрил мотоциклета, но после е издирен от служителите на Районно управление - Созопол.

Допълнително 21-годишният мъж с баща си се явил в Районното управление, като е задържан за срок до 24 часа. Откаран е до Спешния център в Созополската болница за медицинско освидетелстване, но изрично отказал, за което е изготвена надлежна документация.

По случая в Районно управление - Созопол е образувано бързо полицейско производство, като след приключване на действията по него около 19.00 ч. на 02.01.т.г. / три часа след задържането му/ 21-годишният мъж е освободен.

„Уточняваме, че и по двете досъдебни производства за кражби, образувани през 2012-та и 2013-та години, 21-годишният мъж е сключил споразумения с прокуратурата”, пишат от полицията.