Лицата, арестувани за убийството на бившия полицай Любомир Иванов, са криминално проявени. Първоначално те ще бъдат задържани за 24 часа. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

„Беше задържан извършителят на убийството и негов помагач. Оперативно-следствените и процесуалните действия продължават.

Проведоха се редица оперативно-издирвателни мероприятия. Лицата са задържани в подходящия момент, в който сметнахме, че имаме достатъчно доказателства”, добави Тодоров.

Той поясни, че се извършват обиски на седем адреса, защото има предположения, че на тях могат да се намерят доказателства, които да бъдат приобщени към досъдебното производство.

Задържаните са криминално проявени – за хулиганство, наркотици и други”, каза още главсекът на МВР, но не пожела да коментира повече подробности.

„Кой е поръчал убийството – работим по различни версии. Няма да назова поръчител”, добави Петър Тодоров.

Тази вечер бе съобщено, че в Горна баня са задържани двама души - физическия убиец на Иванов и негов помощник. Мащабната специализирана полицейска операция е с участието на служители на ГДНП, СДВР и ГДЖСОБТ, под координацията на главния секретар на МВР Петър Тодоров.