Кралицата на брейка у нас Мари Славова - Queen Mary спечели квота за Олимпийските игри в Париж 2024, където брейкингът ще бъде включен в програмата. Тя успя да се класира след забележително участие на Световните улични игри 2019 /The World Urban Games/. Те се проведоха в Будапеща от 13 до 15 септември.

Състезанието е ново поколение Международни спортни игри организирани от GAISF, признат организатор от Световения олимпийски комитет.

По време на турнира бяха включени шест различни видове спорт, сред тях и доста тертадиционни- 3x3 баскетбол и BMX фрийстайл (и двете част от програмата за Токио 2020) и Брейкинг (временно включен в програмата за Париж 2024)., които се очартават да бъдат част от олимпийските събития.

Брейкинг състезанието излъчи 16-те топ атлети в света сред мъже и жени. Всеки един от състезателите е спечелил квота да се състезава от предишни събития.

Мари Славова-Queen Mary е била единственият участник от България. Брейк денс звездата се квалифицира за участие в Будапеща, след като зае 8 място в Нанджинг, Китай през юни тази година. Като дългогодишен състезател и име в сферата на брейка, Мари е била поканена като гост участник за състезанието в Нанджинг, директно от организаторите на събитието и пътните ми разноски бяха поети от тях. По този начин домакините са си осигурили топ ниво участници на събитието, тъй като тепърва състезанията от професионалната лига започват работа с федерации.

В Будапеща Мари Славова- Queen Mary е заела 6-то място в света, нареждайки се след Япония, Америка, Франция и Украйна, от които първите три са водещи в брейкинг средите.