Отборът на Областната дирекция на МВР във Враца стана безапелационен шампион в международния турнир по футбол на малки врати за купата на СФК „Свети Никола“- Бургас. Десетото издание в подкрепа на деца на починали служители от МВР, събра рекордните 22 отбора от 8 държави /Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, Македония, Хърватска, Черна гора, Словения и България/ и се проведе през уикенда в Бургас.

На финала, полицаите от Враца надделеляха над колегите си отбора на Международна полицейска асоциация в Хърватска. Трети се класира отбора на Крайова, Румъния, а на четвърто място са представителите на Международна полицейска асоциация, Бийелина - Босна и Херцеговина.

„Всички състезатели в турнира са служители на вътрешните министерства на страните си и участват за своя сметка. За което им благодаря. Те намериха време и отделиха финанси от бюджета си, за да се включат в инициативата. Така че да зарадваме поне малко децата. Към момента са събрани над 6 300 лв.“, каза председател на управителния съвет на СФК Свети Никола - Бургас.

Той благодари на гостите, които връчиха тържествено наградите в съревнованието - заместник областният управител Севдалина Турманова, директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов, комисар Неделчо Рачев - началник ГПУ - Летище Бургас, комисар Антон Андонов - началник на ГПУ Бургас, комисар Георги Цветков, управителят на общински спортен комплекс „Славейков“ Велина Арнаудова и легендите на българския футбол Златко Янков, Радостин Кишишев и Алекси Желязков.