Тази година средношколското общинско първенство по волейбол при юношите, 11 - 12 клас, ще се изиграе в малко по-различен формат. 8 училищни отбора ще премерят сили за Купата на кмета. Финалистите ще имат честта да подгреят в пряк двубой помежду си публиката за официална среща на мъжкия "Нефтохимик", в който играят доказани български национали, наред с други качествени състезатели от страната и чужбина.

Това е съвместна инициатива на Община Бургас и ВК "Нефтохимик 2010". Тя има за цел да остави един незабравим спомен у децата, които харесват и тренират този спорт, да ги срещне лично със звездите на отбора, както и да възпитава една бъдеща публика, редовно подкрепяща не само мъжете, но и женския "ДЕЯ ВОЛЕЙ". От ръководството на "Нефтохимик" също изявяват желание да работят в по-тясно сътрудничество с училищата, за да следят за таланти, които да привлекат в своята школа.

За Купата ще се изправят един срещу друг следните отбори:

Група А - Механотехникум, Немска гимназия, Математическа гимназия и Английска гимназия;

Група Б - Електротехникум, Химически техникум, Строителен техникум и Гимназия по туризъм.

Днес бе изтеглен жребият за срещите, в присъствието на представители от училищата, ВК "Нефтохимик 2010" и съдийската колегия. Груповата фаза стартира на 25 ноември, събота, от 09.00 часа в спортна зала "Нефтохимик". На същото място в неделя са полуфиналите, началото е отново в 09.00 часа.

Финалът ще е в спортна зала "Младост". Допълнително ще бъде обявено в кой ден и непосредствено преди коя среща на "Нефтохимик 2010" ще бъде изигран той. В награждаването на първенците от училищното първенство ще участват звездите на мъжкия професионален отбор.