Премерването на теглото на боксьорите преди очаквания с голям интерес мач между Кубрат Пулев и Дерек Чисора също беше съпътстван от голям скандал (ВИЖ ВИДЕОТО ТУК). Британецът не пропусна и днес да демонстрира буйния си нрав. Тази нощ в Хамбург двамата излизат в битка за европейската титла при най-тежките в профи бокса.

На кантара Чисора буквално полудя и скочи на бой на хора от щаба на Кобрата, пише „24 часа“. В момента, в който двамата се приближиха един към друг, за да се поздравят и секунди преди да опрат челата си, Чисора беше ударен с бутилка в главата. Твърди се, че атаката срещу него е на български фен, който беше заел място сред хората на Кобрата.

Чисора се ядоса и реши да върне удара, но беше спрян от двата щаба.

Скандалът продължи и извън залата, като британецът раздаваше юмруци наред и удряше всеки, който застанеше на пътя му.

Самото претегляне показа, че Пулев е с 3,3 кг по-тежък от противника. При измерването Чисора се оказа 109,7 кг, а българинът 113 кг.

Чисора е убеден, че ударът срещу него е бил предварително планиран и Кубрат Пулев е знаел, че това ще случи, съобщи Нова тв. Той предупреди, че ако неговите приятели от Лондон са били там, е щяло да се стигне до по-сериозни сблъсъци. „Представете си какво щеше да стане, ако около мен имаше 6 от моите момчета от Лондон. Аз реших да не съм с тях, защото когато се случи нещо такова, никой не може да ги контролира”, заяви той пред Нова.

Чисора обаче твърди, че вече е простил на мъжа, който го е ударил с бутилка в главата. „Простих му, продължихме напред”, заяви боксьорът. „Аз не исках да го ритна, исках само да ми обясни защо ме е ударил. И вас да ви ударят в лицето с бутилка, ще се усмихвате ли? Не, няма да се усмихвате”, добави той.