Благой Атанасов е художник, скулптор и архитект, който живее и работи в Созопол и Вашингтон. Прави абстрактна живопис и скулптура, откакто е започнал да се занимава с изкуство. Минал е през школата на катедра моделиране към Архитектурния Факултет в София (проф. Дамянов, проф. Старчев), по-късно специализира в академиите на Виена (проф. Бертони) и Брюксел. Завършва скулптура в Университета на Мерилънд – САЩ, където e преподавал. Автор е на проекти и реализации на голямоформатни арт инсталации, на архитектурната част на паметника 1300 години България в Шумен, на Камбаните в София. Негови картини и скулптури са в частни колекции в много държави по света. Носител е на международни награди.

Изложбата му в залата на Дружеството на художниците – Бургас /от 18 до 30 септември/, представя арт инсталации проектирани и реализирани в САЩ, живописен цикъл „Абстрактни Икони“ и абстрактна скулптура от серията „Скрита Енергия“.

„Моите Абстрактни Икони са изображения на Абсолюта, тази единствена реалност, която виждам високо в небето, дълбоко в морето, в мрака на нощта и вътре в себе си. Вярвам, че те са път към една духовност, която може да спаси света от тоталния дуализъм, от кошмара на материализма, който е на път да разруши човешката цивилизация“, споделя художникът, който през последните две години работи над живописния цикъл „Абстрактни Икони“.

Официалното откриване ще бъде днес, понеделник, 25.09.2017 г. от 18.00 ч. Изложбата е подредена от понеделник, 18.09.2017.