Спектакълът “Тайната вечеря на Дякона Левски” по едноименната пиеса Стефан Цанев ще бъде представен на бургаска сцена. Той е част от националното турне на театър „Българска армия” по повод 144-тата годишнина от обесването на Апостола. В Бургас постановката ще гостува от 19.00 часа на 10 октомври в НХК. Режисьор е Асен Шопов.

В ролите ще видим Веселин Калановски, Милен Миланов, Георги Новаков, Стойко Пеев, Александър Дойнов, Антоанета Добрева – Нети, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Радосвета Василева, Луизабел Николова, Веселин Ранков, Иван Радоев, Владислав Виолинов, Иван Налбантов.

Ярките образи на хроникьора на българската история показват Левски, изпреварил времето си и откроил се от съмишлениците си. Действието се развива в една единствена нощ, изпълнена с обвинения, признания и теразния. Нощта преди обесването на Васил Левски. От изповедта на Дякона зрителят ще намери отговор на въпросите за предателството, идеалите и цената на свободата.

”Тайната вечеря на Дякона Левски” гостува в Бургас благодарение на Маруся Русева и „Арт Ателие”. Билети - в касите на НХК и на тел. 0894/898-098.