Специализираният наказателен съд остави в ареста двамата началници от ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков, уличени за участие в организирана престъпна група, като взе за тях мярка „задържане под стража“. За третия от участниците в групата - Василена Фикирлийска – служител в МВР, съдът не взе мярка.

Висшите служители в ГДБОП са уличени в получаване на подкупи и чадър над дилъри. Сред задържаните са Цветан Панков - началник на отдел „Противодействие на наркотрафика и разпространение на наркотици” в ГДБОП и Кирил Ванков, който е шеф на сектор в същия отдел. В дома на Цветан Панков – вече бивш шеф на отдел „Наркотици“ в ГДБОП, са намерени белязани пари. Подчиненият му Кирил Ванков е арестуван при получаването на подкуп в гориста местност.

Третата обвиняема е Василена Фикирлийска. Според свидетел тя била любовница на Панков. Тя също е спрягана за ковчежник на групата. Четвъртият участник е бил посредник, той е с парична гаранция. По искане на обвиняемите в залата камери и фоторепортери не бяха допуснати. Делото започна в 13 часа и вече час защитата им се запознава с доказателствата, преди заседанието да започне по същество. По време на заседанието от прокуратурата разкриха, че Ванков е взимал пари от известния криминален бос Ивайло Стойнов – Иво Турчина. Това е заявил свидетел, разкрил порочната схема на двамата антимафиоти. Според прокуратурата наркопласьори плащали на обвиняемите Панков и Ванков, за да няма акции срещу тях, а срещу конкурентите им. Според прокуратурата има висока степен на обществена опасност и е възможно обвиняемите да повлияят на свидетели, ако са на свобода. По-рано пред съда Цветан Панков заяви, че са искали по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража. Защитата му заяви, че той има множество отличия, а срещу него и колегите му свидетелстват престъпници. Имал и високо кръвно. Кирил Ванков пък заяви, че много от свидетелите са му "изключително ядосани", защото са били задържани при операция под негово ръководство. „Не позволявай те на организираната престъпност да се разправя с тези, които им създават проблеми", каза още той. Въпреки това на 24 юни излизат от нелегалност и са разпитани от съдия за ченгетата. Прокурорът останал изненадан, че са подсъдими и издирвани и веднага са прибрани в ареста Друг бос от ъндърграунда, Росен Кръстев - Стъкларя също е свидетел. Той е дал белязаните пари на посредника Десислав Такев, който ги предал на Панков.