Условна присъда от едно години и осем месеца лишаване от свобода с четири години изпитателен срок наложи Бургаския окръжен съд на безработен мъж, залагал пари от чужди банкови карти в електронен сайт за хазарт.

Присъдата на 33-годишния Димитър С. бе произнесена след постигнато споразумение с прокуратурата. Той се призна за виновен в това, че в рамките на три дни – периода от 08.10.2017 г. до 11.10.2017 г., в Бургас, осем пъти използвал данните на дебитните карти на двама други титуляри, без тяхно знание, като наредил чрез интернет акаунта си в сайта „winbet.bg“ онлайн банкови трансакции - плащане на парични суми с общ размер 3 700.00 /три хиляди и седемстотин/ лева за залози.

Имуществените вреди на престъплението, в пълния им размер от 3 700 лв., са възстановени на пострадалите лица от дружеството „Winbet.bg“ ЕООД. Съдът счете, че възстановяването на вредите от престъплението е допустимо не само от страна на дееца, но и на всяко лице, с правен интерес за стори това.

Окръжен съд – Бургас намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и на морала, поради което следва да бъде одобрено, както и, че предложеното от държавното обвинение наказание съответства на вида и характера на осъщественото деяние.

Определението на съда е окончателно.