Пленумът на Висшият съдебен съвет да се отпуснат още 13 447 лева за закупуване на допълнителна техника в някои съдилища у нас. Разходите от бюджета се оптимизират във връзка с пандемичната обстановка и наложените мерки за COVID-19.

1898 лева се от бюджета се отпускат за закупуването на два броя телевизори за нуждите на Специализирания наказателен съд. Мониторите ще бъдат монтирани в две съдебни зали, където да се провеждат дистанционни съдебни заседания. Подобни устройства вече има монтирани в някои от залите, където могат да влизат слушатели и да проследяват публично съдебните процеси без да се пречи на страните по тях и да се създават предпоставки за разпространение на зарази, включително и с новия коронавирус COVID-19.

Още 2396 лева ще се отпуснат от бюджета по искане на и.ф. административен ръководител на Районен съд в Карнобат за осигуряване на средства за закупуване на 2 броя компютърни конфигурации. Пленумът на ВСС реши и да удовлетвори искането на административния ръководител на Районен съд в Луковит за осигуряване на средства за закупуване на 1 брой компютърна конфигурация, 1 брой уеб камера и 1 брой микрофон за компютър. Отпуснатата сума е 1154 лева. За Добричкия окържен съд бе прието да се предостави сумата от 7999 лева, които ще се разходват за закупуването на сървър и лицензирана операционна система „Уиндоус”.