36-годишният Радослав, който блъсна 7 коли и рани пешеходка във Варна, ще бъде настанен в психиатрия за срок от 30 дни. Това постанови Варненският районен съд, след като уважи искането на прокуратурата, а обвиняемият и неговият защитник не възразиха. Информацията предава Дарик.

Радослав страда от биполярно разстройство, като тази диагноза му е поставена още като 19-годишен. В края на миналия месец той е бил изписан от психиатрична клиника в Добрич, където е лекуван две седмици.

На Радослав е назначена съдебно-психиатрична експертиза, която трябва да установи дали действията му да предизвикани от болестта, или е бил под въздействие на психотропни и наркотични вещества.

В ранния следобед на 2 юни Радослав сътвори невиждан екшън в района на улица „Кракра”, блъскайки два пъти 59-годишна жена и нанасяйки значителни материални щети на 7 коли. Преди това се е скарал с жената, с която живее на семейни начала в добричкото село Одърци.. Пред свои близки е споделил, че го преследват „лица от мафията“ и единственият начин да се спаси е да отиде във Варна. Бащата на Радослав го е последвал с друг автомобил, но го е изгубил от поглед след пристигането им в морския град.

През 2016 г. Радослав се явил на изпит в КАТ, за да възстанови правособността си като шофьор, след като книжката му е била отнета преди това. Ден преди катастрофата книжката му отново е била отнета заради неплатени глоби. 36-годишният мъж има десетки наложени санкции за нарушения на пътя.