Съдът в Ловеч отмени мярката домашен арест на собственичка на дом за стари хора. Адвокат: Използват прокуратурата като бухалка

img

Окръжният съд в Ловеч отмени мярката домашен арест, постановена от Районния съд в Тетевен, на обвинената от прокуратурата в документни престъпления, присвояване на пари и нарушаване на противоепидемичните мерки по време на извънредното положение бизнесдама Станислава Главинова. Информацията предава ΟFFNews.

Главинова беше задържана на 8 май след акция на прокуратурата в къща за гости и дом да стари хора в село Добревци, община Ябланица, но след това тя беше освободена от ареста.

Съдът не уважи протеста на прокуратурата и отхвърли обвиненията срещу Станислава Главинова, тъй като според магистратите тя не е нарушила закона за противоепидемичните мерки.

Един от адвокатите на Главинова Владимир Маринов посочи, че "няма извършено никакво престъпление. Искат да ликвидират въпросния дом в село Добревци, за да се възползва друг от ситуацията и използват прокуратурата като бухалка“.

Според прокуратурата част от установените в дома за стори хора и къщата за гости са били без лични документи, а повечето и без договори за настаняване там.

„Как да нямат договори за настаняване, това са пълни глупости“, каза адвокат Виктор Велчев.

От прокуратурата бяха категорични, че въпреки решението на съда разследването по случая продължава.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"