34-годишният Камен Филипов, който на 28 февруари т.г. блъсна с автобус и уби кметицата на Присад Ванча Байлова и 22-годишния Тодор Тодоров от село Росен, излизе от ареста, съобщиха юристи. Причината- изтичането на законовия срок за задържането му, който за престъпления по непредпазливост е два месеца. Адвокат Веселина Василева, която е ангажирана със защитата на Филипов е подала молба за изменение на мярката и прокуратурата вече се е произнесла за освобождаването му, без парична гаранция.

„Обвиняемият е с мярка за неотклонение „подписка“, той няма право да напуска местоживеенето си без разрешение на наблюдаващия орган. Освен това, има и наложена забрана да напуска страната, каза Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Разследването по случая все още не е приключило, очакват се резултатите от автотехническата и съдебно-медицинските експертизи.

Междувременно стана ясно, че към защитата на Филипов се е присъединил и адвокат Марин Марковски. Той е бил нает от фирмата- собственик на автобуса.