Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 5 години „Лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим на Алекс Димов, който блъсна и уби две жени в Карнобат през ноември 2018 година. Магистратите му наложиха и забрана да управлява моторно превозно средство за срок от 8 години.

Съдът отчете факта, че Димов е причинил ПТП-то като се движел със скорост около 90 км./ч. при разрешена 50, в следствие на което загубил контрол над автомобила и по непредпазливост блъснал жените.

Държавното обвинение поиска от съда да определи наказание в размер под средния спрямо Алекс Д., което след намаляване на присъдата с 1/3-та да бъде 4 години и 8 месеца „Лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване, както и подсъдимия да бъде лишен от право да управлява МПС за срок от 6 години. Частните обвинители не се съгласиха със становището на прокуратурата и поискаха наказание над средния размер. Защитата пледира за приложение на чл. 66 – наказание с изпитателен срок.

Делото бе гледано по реда на Съкратено съдебно следствие. Подсъдимият призна всички факти изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази съжаление. При произнасяне на своята присъда, Бургаският окръжен съд се ползва от направените самопризнания. Съдът допусна до изслушване двама свидетели, по искане на защитата на Алекс Д., които изясниха факти и обстоятелства относно личността на подсъдимия.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.