Прокуратурата все още не е готова с превода на документите, касаещи искането за екстрадиция на Васил Божков, стана известно от изказване по време на брифинг на прокурор Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Тя уточни, че доказателствата са в голям обем и затова било нужно време.


Божков е обвинен като лидер на банда за длъжностни и данъчни престъпления, за предлагане на подкупи.

"Телефоните прегряват", отговори на въпрос вътрешният министър Младен Маринов дали се получават оплаквания срещу бизнесмена, след като прокуратурата призова всеки, който има информация по тези въпроси, да се обади на разследващите, като бяха посочени телефони и обещана анонимност на свидетелите.

Васил Божков "е може би един от най-опасните българи в историята след 89-а година", заяви главният прокурор Иван Гешев във вторник, когато прокуратурата откри данни за купища престъпления, вършени от хазартния бос и предполагаемата престъпна група, за чийто лидер е сочен.

Срещу него вече има две дела – освен за неплащане на стотици милиони такси от хазарт, сега вече и за убийства, принуди и изнасилвания.

Бизнесменът Божков беше задържан миналия петък в Обединените Арабски Емирства, след като по време на акцията срещу него и бандата му се оказа, че не е в България.