Мъж от Великобритания беше осъден на 16 месеца затвор и получи забрана да пътува от летище Гетуик в Лондон заради фалшив сигнал за бомба, който той пуснал, защото закъснявал за полета си.

Рашидул Ислам трябвало да хване самолета в Гетуик на 4 май 2019 г., за да посети годеницата си в Мароко, пише Guardian. Влакът му за летището обаче бил спрян за неопределен период от време и той се озовал на десетки километри от него малко преди полета. Той хванал такси, но по пътя се паникьосал, че ще изпусне полета си и звъннал на спешните служби, за да „докладва“ за бомба в самолета.

От летището евакуирали самолета и намиращите се на него 147 души. Докато те чакали самолетът да бъде проверен, Ислам се появил и чекирал билета си. Според полицията тогава те разбрали, че номерът му бил същия, като този на подателя на фалшивия сигнал.

Ислам бил арестуван по подозрения в подаване на фалшив сигнал за бомба и няколко месеца по късно осъден.

Той обяснил на органите на реда в разпита, че се паникьосал, тъй като не искал да изпусне полета си и нямал пари за друг самолетен билет. Заради сигнала му самолетът излетял с три часа закъснение.