16 месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години получи 28-годишната Джебрие Христова, която на 18 декември 2018 г. в гр. Кърджали умишлено е умъртвила новородена си рожба, веднага след раждането, съобщава Районна прокуратура - Кърджали.

Джебрие Христова имала пет деца, две от които се отглеждали в приемно семейство, а тя се грижела за останалите три с помощта на близки. Бащата на децата й излежавал присъда в затвор. Тя забременяла от свой приятел, когото уведомила веднага след като разбрала за бременността. На близките си не съобщила, че чака дете.


На 18.12.2018 г., след като оставила децата си на училище, тя почувствала болки, легнала между два паркирани леки автомобила, където родила бебето. Детето проплакало. Майката с ръце скъсала пъпната връв на момченцето. По-късно тя решила да го изхвърли във водите на река Арда, защото се страхувала, че близките й ще разберат, че детето е от друг мъж. Завила бебето в зимно яке, занесла го до брега на Арда и го пуснала в реката. Детето проплакало и след малко потънало във водата.

Когато се прибрала в дома си Д.Х. се почувствала зле, което наложило лекарска намеса и бил подаден сигнал в полицията. Присъдата на Районен съд – Кърджали е влязла в сила.