23-годишният Мариян Ганев от Сливен, многократен републикански шампион по борба и някогашна спортна надежда, а понастоящем подсъдим за серия грабежи в Слънчев бряг, направи нагледна демонстрация на силови техники в кулоарите на съдебната палата в Бургас и грубо изблъска репортер, изпратен на мястото, за да отрази процеса срещу него. Ганев, брат му Даниел, доскоро също обещаващ състезател и соченият за техен съучастник Николай Бабачев, бяха задържани от полицията през юли м.г., но скоро след това - пуснати на свобода срещу парична гаранция.

Днес тримата пристигнаха без конвой в Окръжния съд за разпоредителното заседание по делото. След 15-минутно заседание, процесът бе отложен за 12 февруари. Причината- двама от потърпевшите и възлови свидетели на обвинението- британски туристи, не били редовно призовани. А отсъствието им би ограничило възможността да бъдат конституирани като граждански исци и частни обвинители.

В залата, защитата на подсъдимите и представителят на държавното обвинение, декларираха формално съгласие за постигане на споразумение, след като тримата възстановят средствата, откраднати от туристите. С това първото заседание приключи без особени вълнения.

По-интересен бе втория рунд- в коридора на съда. С излизането си от залата, Мариян показа много добра техничност в свободния стил. И в пристъп на агресия, с отработено движение нанесе силен удар с лакът срещу репортера, вдигнал фотоапарат срещу него. Случаят вероятно е останал незабелязан от служителите на съдебната охрана. Но възмути адвокатът на подсъдимия, който призова клиента си за сдържаност извън тепиха.