Трябва да е ясно, че в България не живеем в страната на мутрите. Те свършиха. И тези, които си мислят, че ще се движат с кортежи, че ще нарушават закона, ще влизат в дискотеки и ще блокират половината дискотеки, ако не са разбрали, че не живеем в 90-те години, ще го разберат по трудния начин- като се сблъскат със закона“- С тези думи днес в Бургас новоизбраният главен Иван Гешев коментира новия арест на сина на алкохолния бос Миню Стайков- Стайко. Той бе задържан снощи в столицата.

Стайков се возил в брониран автомобил с въоръжени мъже и отказал да даде документите си за проверка. А пред органите на реда той обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в джипа. След това пък позвънил на тел.112 и съобщил, че е отвлечен. „Явно при него това става рецидив. Защото се случва за втори път. Предния път пак беше отвлечен и не знаеше, че се издирва от полицията. Ще трябва да смени репертоара, аз това препоръчвам, нещо да вкара по-така свежо“, коментира Иван Гешев.

„Аз това го приемам като подигравка с колегите. А по повод твърденията му, че се е качил случайно на стоп- случайно в брониран автомобил с въоръжена охрана, никой не се качва. Правилата за движение по пътищата са еднакви за всички –независимо дали е милионер или си изкарва прехраната по честен път. Ако той беше оказал съдействие, щяхме да му пожелаем лек път и приятна вечер. Но тъй като той е отказал да изпълни разпорежданията на полицаите се е стигнало до задържането му“, обяви главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов.


Стайков-младши е задържан за 24 часа за осуетяване на полицейска проверка и се намира в Четвърто РУП в столицата. Тепърва ще се прецени какво обвинение да му се повдигне.