Георги, който уби баща си в Ахтопол, бил с параноидна шизофрения. Прокуратурата иска да го откарат в психиатрията в Ловеч

img

Окръжната прокуратура в Бургас поиска 55-годишния Георги К., обвинен за убийството на баща си, да бъде настанен в Психиатричната клиника с висока степен на сигурност в Ловеч. Георги беше задържан от полицията, след като на 2 декември т.г. закла баща си с нож в дома им в Ахтопол. Мъжът нанесъл множество удари с нож в гръдния кош на възрастния човек, а според разследващите смъртта е настъпила по особено мъчителен за жертвата начин.

В искането си Окръжна прокуратура – Бургас посочва, че Георги К. следва да бъде настанен в психиатричното заведение за максимално предвидения в закона срок до 30 дни.

Искането за настаняване в психиатричното заведение е внесено в съда въз основа на изискана и приложена по досъдебното производство справка от Център Психично здраве „Проф. д-р Иван Темков“ ЕООД – Бургас. От нея е видно, че обвиняемият се води на диспансерен отчет от 1993 г. Георги е лекуван многократно в ЦПЗ – Бургас с диагноза „Шизофрения параноидес“. Последната му хоспитализация датира от 19.03.2019 г. до 15.04.2019 г.

Съдът ще се произнесе по искането утре сутринта.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас