Окръжната прокуратура в Бургас поиска 55-годишния Георги К., обвинен за убийството на баща си, да бъде настанен в Психиатричната клиника с висока степен на сигурност в Ловеч. Георги беше задържан от полицията, след като на 2 декември т.г. закла баща си с нож в дома им в Ахтопол. Мъжът нанесъл множество удари с нож в гръдния кош на възрастния човек, а според разследващите смъртта е настъпила по особено мъчителен за жертвата начин.

В искането си Окръжна прокуратура – Бургас посочва, че Георги К. следва да бъде настанен в психиатричното заведение за максимално предвидения в закона срок до 30 дни.

Искането за настаняване в психиатричното заведение е внесено в съда въз основа на изискана и приложена по досъдебното производство справка от Център Психично здраве „Проф. д-р Иван Темков“ ЕООД – Бургас. От нея е видно, че обвиняемият се води на диспансерен отчет от 1993 г. Георги е лекуван многократно в ЦПЗ – Бургас с диагноза „Шизофрения параноидес“. Последната му хоспитализация датира от 19.03.2019 г. до 15.04.2019 г.

Съдът ще се произнесе по искането утре сутринта.