Рушат незаконни строежи на обвинени в "ало" измами

img

103 недвижими имота, собственост на 27 лица ще бъдат проверени от Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК). Това им възложи Специализиранат прокуратура. Причината е, че имотите са на хора, обвинени за участие в три неутрализирани през 2019 г. организирани престъпни групи за телефонни измами.

На 2 декември началникът на ДНСК изпрати доклад в Специализираната прокуратура за предприетите от служителите на дирекцията действия за проверка на законността на строителството в посочените от прокуратурата имоти.

Проверените 103 обекта са на територията на Горна Оряховица, село Ружинци, с. Арчар (община Димово), Берковица, град Левски, Ветово.

Издадени са 17 заповеди за премахване на незаконни строежи, от които първия вече е премахнат, а други два са в процес на доброволно премахване. За други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини.

Забрана за ползване е наложена за 5 обекта. 23 от останалите проверени сгради са в категорията на т.нар. търпими строежи (незаконни, за които липсват строителни книжа, но са вписани в действащите устройствени планове и не подлежат на премахване и на забрана за ползване), други 26 строежа са в процедура по изследване на търпимост.

Заварените строежи са девет, проверени са и три преместваеми обекта, като един от тях е с документи, а два са незаконни и са в процедура на издаване на заповед за премахване.

Срещу виновните длъжностни лица от общинската администрация, неизпълнили служебните си задължения, са образувани 11 административнонаказателни производства- - на трима служители в община Ружинци, на двама в община Берковица, трима в община Левски и трима в община Ветово.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас