Бургаският районен съд отказа днес да пусне зад границата на страната бизнесменът и общински съветник Бенчо Бенчев, подсъдим за укриването на Димитър Желязков-Очите и незаконно притежание на необезопасени огнестрелни оръжия. Днес защитата на Бенчев настоя да бъде вдигната забраната му да напуска пределите на страната, тъй като му престоят консултации и преглед в Истанбул. Съдът обаче отхвърли молбата със следния мотив: „Доколкото се касае за преглед и консултация в държава, която не е членка на ЕС и едно евентуално отклонение от разрешението на съда би удължило разглеждането на делото в неподходящ срок“.

Припомняме, че през август м.г., когато Митьо Очите бе обявен за издирване от Интерпол, именно в хотел в Истанбул, Бенчев от свое бе наел стая за несебърския бос.

Магистратите днес не приеха и искането на адвокатите на Бенчев - делото да бъде върнато за ново разследване в прокуратурата, заради допуснати съществени нарушения, ограничили правото му на защита. И постановиха делото да започне по общия ред.

„Невинен съм. Не може цял живот да живееш почтено и накрая да те обвинят“, каза Бенчо Бенчев.