Възпитаник на Висшето военно училище във Велико Търново стана муле на телефонно измамници и беше осъден за съучастие в престъпна схема, но се измъкна с условна присъда. Решението е на Районния съд в Бургас.

25-годишният Станислав К. от Ихтиман беше признат за виновен, затова че през май м.г. е съдействал на ало измамници да заблудят 59-годишен мъж от Бургас и да откраднат от него 2 150 лева и златни накити, пендари и дубли на стойност над 2 000 лева. Срещу жертвата била приложена вече до болка познатата схема – измамниците се представили за служители на МВР, обяснили, че действат от името на „началник“ от София и любезно „помолили“ за съдействие за залавянето на престъпници.

Без да се усъмни в думите им, човекът събрал спестяванията за черни дни и семейните ценности и ги хвърлил през балкона. Плячката очаквал Станислав. По-късно при ареста му, той съобщил, че парите предал на поръчителите. Кои са те обаче не разкрил. С решение на Районния съд той получи условна присъда от две години лишаване от свобода с пет години изпитателен срок.