Бургаският апелативен съд отказа днес да освободи от ареста 37-годишния бивш рейнджър Иван Пачелиев, обвинен за смъртта на фелдшер в тополовградското село Орешник и постанови той да остане под стража. Мотивите – в случай, че бъде пуснат на свобода, Пачелиев може да извърши и друго престъпление.

BurgasInfo припомня, че бившият легионер беше задържан от полицията на 8 октомври като заподозрян за смъртта на 72-годишния фелдшер Димитър Факиров. „Не съм извършил престъплението. Аз от нищо не съм се укривал“, обяви днес в съдебната зала Печелиев. И отправи критики към прокуратурата, която приложи към кориците на разследването и висящо дело срещу него за незаконно притежание на оръжие и нападение срещу полицаи, затова че не била добре информирана. „Имам три броя законно притежавани оръжия. Прокурорът не е запознат“.

Днес бившият рейнджър настоя да бъде пуснат на свобода, за да се погрижи за здравето си. Печелиев се оплаква от болки в ставите, счупвания и… тропическа болест. „В затвора има един – единствен фелдшер и той не може да ми окаже помощта, от която се нуждая…“, каза той.

Прокуратурата настоя той да остане под стража. Според държавното обвинение има достатъчно доказателства, макар и косвени, които в своята комплексност, да сочат, че той е автор на престъплението и няма никакви данни друг да е извършил убийството“. Прокурор Любомир Петров определи задържания като личност с изключително висока степен на обществена опасност. „Вижте и лексиката му, заплашителна, агресивна… Пачелиев в прав текст е заявявал пред местните жители: Циганите в селото трябва да бъдат ликвидирани…