Бургаският окръжен съд върна обратно в ареста двама братя, които бяха задържани, след като полицията откри ферма за канабис край Созополското село Зидарово. Димо А. и Стамен А., бивш футболист на "Нефтохимик" бяха заловени на 30 август т.г. в нива от 2,5 дка. В нея, между слънчогледите, били засети над 2 500, с различна височина между 1,5 и 2,5 метра. Парцелът бил оборудван с модерна напоителна система, състояща се от три горивни генератора, множество маркучи и кранове с различна големина, имащи за цел да изпомпват вода от разположен в близо естествен водоизточник, с която да се напоява парцела.

Миналата седмица Районният съд в Бургас измени мярката за неотклонение на обвиняемите в по-лека съответно срещу “Домашен арест” и “Парична гаранция” в размер на 2 000. На втора инстанция обаче магистратите измениха решението на колегите си и постановиха братята да са под стража.

Свидетелските показания, както и обективните находки, установени и закрепени в протоколите за оглед на местопроизшествие, разкриват широкомащабна, професионално осъществена, изискваща значителна организация и финанси, както и в значителна степен конспиративна престъпна дейност, която доказателствените източници свързват с двамата обвиняеми“, се посочва в мотивите на съда. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.