Отведоха за разпит бившия главен редактор на вестник „Дума” - Юрий Борисов. Той е обвинен в шпионаж, пише "Дума". Журналистът сега е един от секретарите на националното движение "Русофили".

Той е бил отведен от дома си в белезници рано сутринта на 9 септември за разпит в спецпрокурата . От връченото определение за обиск ставало ясно, че Борисов е задържан заради образувано през юли дело.

Членът, по който е задържан, гласи, че който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Домът на Борисови е бил обискиран, иззети са компютри и различни документи. Преди дни той е имал сериозна сърдечна атака и не се чувства добре физически, разказа съпругата му.

За разпити са били привикани още зам.-председателят на "Русофили" Милен Чакъров, почетният председател Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, член на НС на БСП, други членове на Изпълнителното бюро на организацията.

По неофициална информация в офисите и в дома на председателя на "Русофили" Николай Малинов и съпруга му също се извършват обиски.