Д-р Митев има три дни да внесе рекордната гаранция от 150 000 лева. В противен случай го грози арест

img

Близките на директора на БАБХ в Бургас са притеснени: Той е държавен служител с 1 500 лв. месечна заплата, няма толкова пари

Шефът на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев, който бе задържан вчера при зрелищна акция на специализираната прокуратура и ГДБОП и обвинен като лидер на организирана престъпна група за рекет, има три дневен срок да внесе по сметката на МВР рекордната гаранция от 150 000 лева, която му бе определена от магистратурата за пускането му на свобода. В противен случай ще бъде задържан под стража.

Тази процедура разясниха пред BurgasInfo запознати с процесуалните действия. Д-р Митев прекара нощта в Областната дирекция на МВР и бе освободен в 07.00 часа сутринта. Митев се е прибрал в семейното жилище, но не е ясно колко дълго ще продължи радостта от домашния уют, тъй като сумата от 150 000 лева за гаранцията му е непосилна за държавен служител с 1 500 лева месечна заплата.

Очаква се още днес защитата му да внесе жалба до Специализирания съд с искане за намаляване размера на гаранцията или алтернативно- налагане на по-лека мярка за неотклонение- подписка. Прогнозите за изхода от съдебното заседание обаче засега не са оптимистични.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка