Извратеняк от село край Елена се споразумя с прокуратурата за 9 месеца условно, затова че държал порнографски материали и склонявал деца да се разсъбличат и да наблюдават секс във фейсбук. Районният съд в Елена е одобрил споразумението, което включва и 200 лв. глоба в полза на държавата.

Подсъдимият Г.Т. е признат за виновен и осъден за това, че за времето от неустановена дата през 2016 г. до ноември 2017 г., използвайки компютърна конфигурация и неустановен IP адрес, склонил пет деца под 14-годишна възраст да участват и наблюдават порнографски материали. Извратенякът се представял в социалната мрежа Фейсбук и в Скайп, с името "Заек с витамин – С" и така влизал в контакт с невръстните си жертви /престъпление по чл. 155б, ал. 1 вр. чл. 26 от НК/.

Осъден е и по обвинение, че на 31.01.2018 г. в ползван от него имот в еленското село, държал за себе си върху дисково пространство на преносим компютър и в мобилния си телефон 203 файла със снимки и видеоклипове на лица от двата пола, изобразяващи открито сексуално поведение. Според прокуратурата за създаването на порно съдържанието са използвани лица, които изглеждат като ненавършили 18 години, престъпление по чл. 159, ал. 6 от НК.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда, уточняват от Апелативната прокуратура във Велико Търново.