Прокуратурата протестира гаранцията от 6 хил. лева за шофьора Мустафа Албалуши от Кувейт, иска арест за катастрофата с мотора в Бургас

img

Районната прокуратура в Бургас внесе протест срещу освобождаването под гаранция на кувейтския гражданин Мустафа Албалуши, bобвинен за катастрофа, при която бяха ранени двама души. Чежденецът бе задържан от полицията, след като на 20 август т.г. при ляв завой с „Мерцедес“-а си, блъснал мотоциклет, управляван от 18-годишен младеж.

Зад него била приятелката му, която също е пострадала и е откарана в болницата. Инцидентът стана на кръстовището между МОЛ „Галерия“ и спортна зала ОЗК „Арена-Бургас“.

Според прокуратурата, той може да се укрие, тъй като нямал постоянен адрес в България. Затова и магистратите настояха съдът да му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. В събота с решение на Районния съд той обаче бе пуснат под гаранция от 6 000 лева. Прокуратурата обаче не е съгласна и отново настоява да му се наложи постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът ще се произнесе на 28 август.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка