Осъден за педофилия с писмо до апелативните магистрати в Бургас: Моли за снизходителност и благодари сърдечно

img

Процесът срещу Иван Михалев, който блудства с 11-годишно момиченце, ще се гледа утре

Осъден за педофилия написа собственоръчно писмо до Апелативния съд в Бургас с искане присъдата му от 9 години и 4 месеца лишаване от свобода, която му бе наложена от окръжните магистрати да бъде смекчена. В мотивите, които Иван Михалев сам е, че е посочил, пише, че наказанието е присъдата е завишена по бързата процедура. Накрая завършва писмото си искрени благодарности. Припомняме, че присъдата на Михалев бе произнесена по реда на съкратеното съдебно следствие, след като ксам се виновен по повдигнатото обвинение, а именно, че през юни м.г. блудствал с 11-годишно момиченце в „Меден рудник“. Нападението над детето е извършено по-малко от шест месеца, след като Михалев излязъл от затвора.

При проверкщата в съдебното му досие, наш репортер откри шокиращи факти от мчиналото му: през септември 1988 година Иван е осъден на смърт за двойно убийство в Сливен.


Жертвите са млада жена и брат й. Във фаталната нощ, Михалев празнувал заедно с тях. Избухнал скандал, Иван грабнал нож и намушкал мъжа. Минути по-късно умъртвил и жената. После забил ножа в окото й, и докато кръвта на жертвата изтичала, си тръгнал.

Михалев е изправен пред съда и признат за виновен и получава най-тежката присъда, предвидена тогава в Наказателния кодекс - смърт чрез разстрел. Две години по-късно, с налагането на мораториум върху смъртното наказание, е помилван. Смъртното му наказание е заменено с лишаване от свобода за срок от 30-години.


През юни 2012 г. Окръжният съд в Стара Загора освобождава Михалев условно предсрочно.

Той ще се изправи утре пред Апелативния съд в Бургас. По делото вече е внесен и протест на прокуратурата, която настоява за по-високо наказание.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”