Съдът освободи от ареста собственика на ”ТАД Груп” Иван Тодоров. Това стана след 4-часово съдебно заседание. Съдебният състав разгледа искането на спецпрокуратурата за постоянен арест на Тодоров. От държавното обвинение пледираха, че ако е на свобода, той може да се укрие и да попречи на разследването.

На Тодоров е наложена мярка парична гаранция в размер на 100 000 лева. Според магистратите свидетелските показания по делото не касаят обвинението, което е повдигнато на Тодоров. Няма и никаква опасност той да се укрие, защото въпреки знанието, че е с обвинение, се е прибрал в България и е съдействал на разследването. Няма опасност и да извърши ново престъпление. Тодоров трябва да внесе гаранция до 10 дни. Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния съд, съобщи БНТ.

По време на заседанието от прокуратурата цитираха показанията на двама основни свидетели по делото. Те се оказаха бивши служители на „ТАД Груп”, съобщава NOVA телевизия. Според тях Иван Тодоров ги е карал да проверяват дали различни популярни сайтове са уязвими и ако установят някакви проблеми на по-късен етап да бъдат привличани за клиенти на дружеството. Така, според прокуратурата, е бил хакнат и популярен сайт за хазартни игри.