25 г. затвор за Теньо, който уби приятелката си в Айтос. Рецидивистът трябва да плати и 200 000 лв. кръвнина на детето си

img

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата от 25 г. затвор за рецидивистът Теньо Енчев, който на 16 юни 2018 г. в Айтос уби приятелката си Ивета пред очите на детето им. Според магистратите именно това наказание е справедливо и законно.Престъплението е извършено с изключителна жестокост. В присъдата се посочва, че по време на съжителството им сТеньо, Ивета системно е малтретирана физически и психически Мъжът е определен от вещи лица и свидетели като агресивна личност, склонна към садизъм, отмъстителност и свирепост. „Той е извършил престъплението в условията на умисъл, осъзнавайки, че може да причини смъртта на жената, но напълно игнорирайки този факт е продължил да нанася удари. Тежкия побой е продължил около половин час, в което време подсъдимият е чувал стоновете на пострадалата, виждал я окървавена, но е прекратил насилието едва когато е възприел изпадането й в безсъзнание“, се посочва в мотивите.

Мъжът е осъден да заплати на 4-годишния си син обезщетение в размер на 200 000 лева и още 150 000 лв. кръвнина на майката на убитата Ивета. Решението все пак не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас