Адвокат на ало измамник: За изтичане на данни 4 милиона граждани- 20 000 гаранция, за 2 600 лева- арест? Къде е справедливостта

img

„За изтичането на данните на 4 милиона граждани от НАП, съдът определи 20 000 лева гаранция. Тук, за 2 600 лева, 2 000 от които дори не са взети, се иска постоянен арест. Къде е справедливостта“- С тези думи адвокат Благой Потеров, който е ангажиран със защитата на Красимир Илиев, един от петимата ало измамници, заловени от полицията в Бургас се обърна към съда, където в момента се разглежда искането на прокуратурата за налагането на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража на обвиняемите. Припомняме, че по-рано днес четирима от задържаните – братята Красимир Илиев и Илиян Илиев от Ветово, сочени за архитекти на измамата и мулетата Васил Тодоров и Бончо Недев, бяха доведени под конвой в съдебната палата. Петият обвиняем Тодор Дражев в момента е в Първа хирургия на УМБАЛ – Бургас и утре съдебният състав ще заседава в болницата, за да реши да остане ли той под стража.

Днес по време на заседанието братята от Ветово влязоха в тотален разнобой в защитните си позиции. „Виновен съм“, каза Красимир и поиска да бъде пуснат на свобода срещу парична гаранция. „Нямам нищо общо с тази работа“, обяви брат му и настоя за домашен арест. Да бъде изпратен и вкъщи поиска и Бончо. Най-скромен бе 70-годишния Васил Тодоро. Той е с два байпаса , обясни, че се включил в схемата понеже му трябвали пари. „Нека съдията реши по съвест“, каза той.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас