Осъдиха мошеничката Ана, представяла се за богаташка дъщеря

img

Ана Сорокин, представяща се за наследничка на богато германско семейство, за да бъде приета в нюйоркското висше общество, беше осъдена на 4 до 12 години затвор, съобщиха световните информационни агенции. Целта й била да мами хотели и банки.

Съдът нареди Сорокин, наричаща се Ана Делвей, да върне почти 200 000 долара и да плати глоби от 24 000 долара. Вината на Ана Сорокин беше установена още през април.

Адвокатът й Тод Сподек заяви, че тя не е професионална престъпничка, нито заплаха за обществото, а млада жена, направила много грешки. Сорокин каза, че съжалява за грешките си.

Съдия Даян Кийзъл обаче обрисува картина на млада суетна и безсъвестна жена.

"Не виждам никакъв признак в ареста тя да се е замислила за всичките измами, кражби и лъжи" - каза съдия Кийзъл и добави, че е смаяна от измамите, с които си е служела Сорокин и от това, че след като те са започнали да излизат наяве, е продължила "да тича от луксозен хотел в друг луксозен хотел и да отпива вино, което е знаела, че не е можела да плати".

Измамничката има много последователи в интернет. Затова съдията каза, че присъдата е послание до тях.

Сорокин, която е на 28 години, се представя за Ана Делвей почти цяла година, като твърди, че е от германско семейство, разполагащо с богатство от 60 милиона долара. Всъщност тя е родена близо до Москва и се преселва в Германия на 16 години, като ходи на училище в гр. Ешвайлер, близо до Кьолн. Осъдена е за кражби в големи размери.

От ноември 2016 г. до август 2017 г. Сорокин посещава ресторанти и си осигурява подаръци, пътувания, престои в хотели и банкови заеми на стойност 275 000 долара чрез серия от измами. Арестувана е през октомври 2017 г.

Адвокатът й планира да обжалва присъдата. Сорокин вероятно ще бъде депортирана в Германия, след като излежи присъдата си. (БТА)

 

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец