"Излежах присъдата си и преосмилих живота си." С такъв аргумент Стефан Стефанов се обръща към съда с искане за предсрочно освобождаване.
Стефанов е осъден на 15 години затвор през 2011 г. заради опита си да обере банковият клон на "Инвестбанк" в Сливен през 2011 година. Тогава 27-годишен, Стефан Стефанов простреля охранител на банката и държа 6 души като заложници близо 40 часа.

Той иска предсрочно освобождаване от затвора.

Стефанов заяви, че ще обжалва решението съда, ако не е в негова полза, като интересното е, че няма адвокат. Аргументите, с които Стефанов иска да бъде предсрочно освободен от затвора е, че съжалява за стореното, взел си е поука, има добро поведение, работи, няма наказания.


Преди началото на днешното съдебно заседание Стефан Стефанов заяви, че има план за живота си, като смята да се събере с приятелката си, която го чакала през всичките години. Стефанов посочи, че не знае с какво ще се занимава, но първо иска да излезе предсрочно от затвора. Много равносметки направил, откакто бил осъден, тъй като имал достатъчно време за това.

"Аз си взех вината за това, което съм направил. Какво да кажа на хората от банката - няма какво", заяви Стефанов пред журналистите.

Софийският градски съд отложи делото, приемайки аргументите на държавното обвинение за събиране на нови доказателства. Сред тях са искане на доказателства от психолог и актуална пробационна справка от пробационен служител за изтърпяното до наказание до момента.