Не съм употребен. Разбирам тежестта на присъдата, изключително тежка е. Но законодателят така е преценил, че такива деяния срещу цялото общество, трябва да бъдат наказани със съответната строгост. Чисто човешки тези присъди стряскат и мен. Това каза пред Нова бизнесменът Александър Ваклин по повод 20-годишната присъда, която бившата кметица на Младост получи вчера. Ваклин беше човекът, който пръв подаде сигнала срещу Иванчева.

По думите му той е изпълнил своя дълг и дал възможност на институциите да работят.

"Това е нещо, за което съжалявам", коментира той.

Ваклин смята, че вината за медийната истерия е била на адвокатите на обвиняемите, които "са впрегнали всички свои медийни и пиар похвати и приложиха невероятен натиск над обществото, за да постигнат своите цели".

„В СРС-тата ясно се вижда, че г-н Дюлгеров в деня на предаване на парите, договори с мен да му бъдат предадени допълнително пари след свършването на работата. А тези пари се вижда, че са явно неговия хонорар от другата страна”, обясни бизнесменът.

Според него тази сложна композиция на законите за борба с корупцията е сериозен тест за правораздавателните органи дали ще успеят да поведат войната срещу "този рак на обществото - корупцията".

Припомняме, че след продължило една година дело, бившата кметица на Младост беше призната за виновна за искан подкуп от Александър Ваклин в съучастие с Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Десислава Иванчева получи 20 години затвор, Петрова бе осъдена на 15 години, а Дюлгеров - на 12 години.