23-годишният Тодор Маринов от Несебър, който през юни 2017 г. нападна незрящи туристи в Стария град бе осъден на 3 г. условно лишаване от свобода. Това постанови току-що състав на Районния съд в Несебър. Магистратите утежниха и допълнително наказанието му, като той бе лишен и от правото на управлява автомобил за седем месеца и го задължиха да се запише в програма за обществено въздействие и за срок от 6 месеца периодично да осъществява срещи със специалисти, за да овладее агресията си. Съдът уважи и искавете на потърпевшите в пълен размер и го задължи да им плати общо 8 хиляди лева.

Припомняме, че Тодор бе обвинен за хулиганство с изключителна дързост, след като на 24 юни 2017 г. блъсна с луксозния си „Мерцедес“ с луксозния си „Мерцедес“ незряща жена с бял бастун, а когато придружителката й му прави забележка., младежът набил спирачки, слязъл от лимузината и удил по главата една от жените. В това време оставеното возило тръгва на самоход по улицата и за малко не блъска други пешеходци. Грозните сцени се разиграват пред очите на десетки туристи в Несебър, но пък бе заснет от охранителните камери на съседни търговки обекти, а записът бе излъчен в централните новини.

Тодор бе задържан, но бързо напусна килията, след като адвокатът му представи доказателства, че здравето му е силно разклатено- имал болно сърце, високо кръвно, глуакома и още дузина сериозни болести, които го спасиха от ареста.