Спор за наследство накара възрастна жена да напусне дома си и скара съседите ѝ. Скандалът е за къща и пари в ловешкото село Казачево, където 82-годишна жена е напуснала дома си след съмнение, че се опитват да я отровят.

След смъртта на мъжа си, баба Йова, която почти не вижда, остава сама в къщата си. Тогава съседи започват да се грижат за нея. Докато се е грижила за възрастната жена д-р Жанета Кушева е получила чрез дарение къщата и всичките спестявания от 13 хиляди на баба Йова, предаде Bulgaria ON AIR.

Един ден възрастната жена осъзнала след разговор със съседи, че имота и парите ѝ вече не са на нейно име."Реших да избягам, че ще ме отровят", споделя тя. Вече е приютена от брата на починалия й съпруг.

От обвинението, че вероятно е тровила възрастната жена, Жанета е шокирана. "Като лекар не бих си помислила такова нещо!", категорична е жената и допълва, че е носила лекарства, храна на баба Йова и хладилникът й винаги бил зареден.

Жанета твърди, че имотът и парите са прехвърлени на нейно име по молба на баба Йова, защото имала съмнения, че други хора искат да й ги вземат.

Съседкатата Радка разказа, че баба Йова е занесла у тях напитки, в които се съмнява, че има отрова, тъй като се чувствала зле.

Йова споделя още, че се чувства свидетел на измама и е подала сигнал до кмета на селото. С фактите вече се запознал адвокат.

"От фактите ще направим заключение, извършено ли е престъпление и какво е то", обясни специалистът, а дотогава баба Йова ще живее в страх и напрежение.