Георги Георгиев, който посече с брадва майка си, баща си, баба си и брат си в семейната им къща в Нови Искър, ще постъпи в за 30 дни в МВР болница, защото освен психичното заболяване, което все още не е установено, има много тежка форма на туберкулоза и епилепсия, съобщава 24 часа.

Това реши тричленен състав на Софийския градски съд с председател Христинка Колева.

Георги пристигна в съда с маска на лицето заради туберколозата, а полицаите, които го водеха - с ръкавици. Арестантът е видимо много слаб, облечен със стар анцуг и провлачена блуза.

В ръка държеше листове, които обаче така и не показа на съда. На въпросите на съда отговаряше изключително тихо и объркано. През повечето време говореше за психотропни оръжия, спомена и за 2 деца, едното от които се самоубило, а друго се наранило, но не стана ясно дали и те са жертви на психотропни оръжия.

"Психиката ми е ценна. Има ли хора, които се занимават с такава дейност или трябва да потърся помощ от Европейския съюз", попита Георги в съда. Отново обясни, че съществува организация по психотропни вещества.

Прокуратурата предложи той да бъде изследван в продължение на 30 дни в психиатрията към затвора в Ловеч. Съдебният психиатър проф. Маринов, който също бе изслушван в съда, предложи това да стане в МВР болница, тъй като състоянието на Георги е изключително тежко. Той страда от много тежка форма на епилепсия, освен това туберкулозата му е в много напреднал стадий и всеки момент може да доведе до фатален край.

Съдия Колева попита задържания дали е съгласен да се изследва в болница, на което той се поинтересува дали ще изследват белия дроб.

По думите на адвоката му Стоян Стоянов Георги от много време не е посещавал лечебно заведение.

Защитникът също така обясни, че тепърва прокуратурата трябва да събира доказателства дали някой друг човек е влизал в къщата на семейството, дали момчето не е станало жертва на имотната мафия, например.

В съда стана ясно, че близките на Георги са удряни с брадвичка много пъти. Баба му Славка например има наранявания освен по главата, още по шията, а брат му Александър - по торса, ръката и шията.

Той обаче не давал обяснение за случката и към този момент не се признава за виновен.