Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Прокурорската колегия на ВСС освобождаване на военен следовател от длъжност, съобщиха от прокуратурата. Причината е, че майор Георги Петров от Военно-окръжна прокуратура - София е осъществявал букмейкърска дейност, която е несъвместима с работата му в орган на съдебната власт.

При направена проверка от Военно-апелативна прокуратура е установено, че Петров е завършил обучение за букмейкър, след 27 април 2018 г. и към настоящия момент е работил като букмейкър по договор за възлагане и извършване на букмейкърска дейност и споразумение за ползване на терминал в букмейкърски пункт.

Военният следовател Петров извършвал дейност по събиране на залози за участие в хазартни игри и изплащане на печалби на участниците в игрите, срещу възнаграждение от 5 процента от брутната сума по направените залози.

Той е бил упълномощен от дружество, собственост на неговата съпруга и е разпространявал билети за моментална лотарийна игра срещу месечно възнаграждение в размер на 6 процента от стойността на продадените лотарийни билети.