Оставиха Стайко Стайков под домашен арест, бил болен

img

Състав на Апелативния специализиран наказателен съд продължи наложената мярка за неотклонение "домашен арест" срещу сина на алкохолния бос Миньо Стайков - Стайко Стайков.

По този начин съдът не прие искането на прокуратурата за постановяване на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Стайко Стайков се яви на днешното заседание на съда, помагайки си с патерица и с маска на лицето.

Мотивите на магистратите, с които не оставиха Стайков за постоянно в ареста са, че здравословното състояние на обвиняемия не позволява да са наложи по-тежката мярка за неотклонение. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Обвинението срещу Стайков-син е за участие за организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на акцизни стоки без бандерол, пране на пари и данъчни престъпления, както и за данъчни престъпления за близо половин милион лева.

Припомняме, че последното съдебно заседание в края на януари се гледа при закрити врата, а прокуратурата поиска да бъде назначена нова осморна съдебно-медицинска експертиза, касаеща здравословно състояние на обвиняемия. Също тогава, Специализираният съд наложи мярка "домашен арест" на Стайко Стайков. Причината за решението на съда е "да се запази неговият живот и здраве".

Стайков се сдоби с ново обвинение за данъчни престъпления за близо половин милион лева. След близо 5 месеца издирване Стайко Стайков изненадващо се появи - той потърси помощ в УМБАЛСМ "Пирогов" с контузии по главата и тялото.

Той призна, че е бил станал жертва на отвличане. Малко след това Стайков беше преместен в МВР болница, където бе под охрана.

Вчера той влезе във фокуса на медиите, защото охранители на Стайкови опитали да влязат в болницата и да го пазят, вместо полицаите.

Адвокатът на Стайков коментира защо клиентът му не се е предал на органите на реда, след като е бил обявен за издирване. По думите му той не се е чувствал добре и е изпитвал страх за живота си.

От МВР заявиха, че няма данни Стайко да е напускал страната. /24chasa.bg

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас