Йордан Исаев, обвинен за хвърлената бомбичка, която рани полицаи на футболен мач в София, получи присъда 6 години лишаване от свобода. Обвиняемият бе признат за виновен за нанасяне на тежка телесна повреда по хулигански подбуди, но присъдата му бе смекчена с 1/3, заради съдействието на Исаев и реално ще лежи 4 години.

Състав на Софийски градски съд постанови 6 години лишаване от свобода за Йордан Исаев, обвинен за хвърлената бомбичка, която рани полицай на футболен мач в София. Обвиняемият е признат за виновен за нанасяне на тежка телесна повреда по хулигански подбуди, но присъдата му бе смекчена с 1/3, заради съдействието на Исаев и реално ще лежи 4 години. Съдебният състав уважи гражданските искове на пострадалите полицаи.

По искане на защитата на Йордан Исаев делото се гледаше при закрити врати. В зала той призна вината си и изрази съжаление за стореното. Мъжът ще изтърпи наказанието си при първоначално общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Инцидентът с бомбичката стана по време на мач между Левски и ЦСКА през април миналата година. Пострадаха двама униформени - мъж и жена, която едва не загуби зрението си. Гергана Зашева предяви иск за 100 000 лева, а колегата й - за 5000.

Съдът сметна, че младежът е проявил грубо незачитане на обществените правила, причинил е тежка телесна повреда на полицайката, която вече вижда само силуети с едното си око. Тя получи обезщетение в размер на 60 хил. лева.

Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд.