Делото за смъртта на 4-годишния син на бившия транспортен министър Ивайло Московски, който почина от черепно-мозъчна травма в Боровец на 2 февруари миналата година, след като моторната шейна управлявана от баща му се заби в дърво, е прекратено от прокурор.

Причината - трагедията с обърналата се шейна е настъпила случайно, съобщи пред "24 часа" говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова, позовавайки се на постановлението за прекратяване на държавния обвинител Емилия Варадинова.

Разследването за смъртта на малкия Кристиян се водеше от следователи от Националната следствена служба.

"Постановлението за прекратяване на досъдебното производство е от началото на януари. Прието е, че става дума за случайно деяние, което по смисъла на Наказателния кодекс е ненаказуемо. Това означава, че деецът не е могъл и не е бил длъжен да предвиди общественоопасни последици", каза прокурор Таскова, без да влиза в подробности за фактите, които са били установени по време на разследването.

Разследването се водеше за причиняване на смърт по непредпазливост, обвинения по делото не са повдигани.

По време на инцидента Ивайло Московски беше министър на транспорта и информационните технологии, но подаде оставка на 26 септември заедно с вътрешния и регионалния министри, след тежката катастрофа с автобус до Своге, при която загинаха 20 души.

След това той се върна в парламента като депутат, но на 30 ноември, а днес народните избраници го освободиха от поста, за да стане вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие.