21-годишен ром, обрал ловко жена – рибар на езерото Вая, ще бъде изправен пред Окръжния съд в Бургас. Подсъдимият е Павел Страхилов, криминално проявен и с основно образование.

Крадецът „хвърлял мрежи“ за наивници около водоемите в Бургас. Приближавал се към рибарите, които мятали въдици, интересувал се кълве ли рибата, а слбед това чеврътсто, докато те били съсредоточени в риболова, успявал да измъкне парите и вещите им от оставените чанти наблизо.

По тази схема на 17 юли 2017 г. Павел атакувал жена, дошла на риболов на езерето Вая, заедно със съпруга си. Видял, че чантата на жената е зад гърба й, приближил се към семейството и попитал, върви ли риболовът. Докато вниманието на риболовците било съсредоточено към езерото, обвиняемият бръкнал в чантата на на жената и от там взел портмонето с намиращата се в него вещи- дребна сума пари, лични документи, банкова карта и листче с кода за нея. След това си тръгнал. Още същия ден напълно пресушил банковата карта. Със седем транзакции от различни банкомати в Бургас успял да източи 770 лева.

Полицията обаче го заловила, а прокуратурата повдигнала обвинения срещу него- за кражба и използването на платежен инструмент без знанието и съгласието на собственика. Процесът срещу започва на 14 януари т.г.