Пак запечатаха хотела на Арабаджиеви

img

Националната агенция по приходите (НАП) най-накрая се е преборила в съда за запечатването на хотел ”Маринела” за срок от една седмица. Хотелът е собственост на обвиняемия бизнесмен Ветко Арабаджиев и се оказа основен за дело за укриване на данъци и пране на пари.

Върховния административен съд (ВАС)  е мотивирал мярката с нуждата да се защити интересът на държавния бюджет за законосъобразно регистриране и отчитане на приходите. Данъчните са представили пред съда доказателства за касов апарат в хотел, който не е бил свързан със системата на НАП.

 

НАП затваряха на два пъти сградата през октомври. Двата пъти първоинстанционният Административен съд – София град отменяше мерките. Сега става ясно, че второто затваряне на хотела е потвърдено от ВАС и е окончателно.

 

В края на август разследващите арестуваха сина на Ветко Арабаджиев - Вълчо, по дело за пране на пари и данъчни престъпления. Самият Арабаджиев - баща и съпругата му Маринела се издирват с европейска заповед за арест. Специализираният наказателен съд запорира банкови сметки, дружествени дялове и имоти на семейство Арабаджиеви.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018