Учител по физическо възпитание в Русе се изправя пред съда по обвинение за блудство с две свои малолетни ученички, като с едната е имал и сексуален контакт. Днес в Окръжния съд трябваше да се проведе разпоредителното заседание, но то бе отложено заради процедурен въпрос. Информацията предава Монитор.

Случаят станал известен, след като родителите на едно от децата подали сигнал. Момичетата посещавали основно училище в централната част на града, където преподавал и учителят И.И. Едната от ученичките е била обект на сексуално посегателство още през 2013 г.

43-годишният мъж бе докаран от следствения арест в съдебната зала с белезници. Направи забележка на репортерите, че го снимат, защото това можело да навреди на семейството му. Защитават го двама адвокати.

Заседанието се проведе при закрити врата заради възрастта на пострадалите момичета.

„Делото е за престъпления, които са свързани с половата неприкосновеност, съдържат данни за личния и интимния живот на страните и поради тази причина не бих могъл да коментирам нищо. Обвинението е за престъпления, извършени през 2017 г. и 2013 г.“, лаконичен бе адвокат Ангел Стефанов, който е един от защитниците на подсъдимия.

Ако бъде признат за виновен, И.И. може да получи до 15 години затвор.