18-годишният Алекси Димов се яви с мощна адвокатска подкрепа в Апелативния съд, където обжалва мярката си за неотклонение задържане под стража за катастрофата, погубила ъдве възрастни жени на Задушница в Карнобат. Той пристигна с двама адвокати – Красимир Кацарски от Бургас и известният в цялата страна Марин Марковски.

„Той не е трудово ангажиран, но разполага с луксозен автомобил и парични средства, които биха му позволили да напусне страната и да се укрие“, каза прокурор Красимира Каталиева, като настоя Алекси да остане в ареста.

Адвокатът на мургавия младеж Марин Марковски пък каза, че е виждал свещеници и сърдечни хирурзи , които като излизат от успешни операции и са причинили ПТП поради непредпазливост. „Има неща, които не могат да бъдат оспорвани, но има и такива, които трябва да бъдат изследвани – неравностите по пътя, психологическото му състояние и т.н. Противоконституционно е даден български гражданин да бъде задържан, защото има възможност да пътува в чужбина. Да не го представяме като богаташче, което кара скъпи коли и гази хората.“, каза Марковски. Според него Алекси бил психологическа жертва на катастрофата. "За това, че прокуратурата не си е свършила работата и не му е взела книжката - да се извежда извод, че той утре ще се качи на колата, е абсурдно.", каза още Марковски. Младежът сам щял да отиде в КАТ да си предаде книжката, защото не можел да гледа повече тази кола. "Арестът не е място за разум и справедливост. Разбирам, че има обществена реакция, но Българският съд е над обществената мълва", добави адвокатът.